Fursecurile acestea se pregatesc usor si se potrivesc de minune cu o cafeluta sau un pahar cu lapte. Pentru o textura mai aerata a fursecurilor, este indicat sa folositi doar albusurile (batute spuma, pana se obtine o spuma consistenta).
INGREDIENTE:
- 200 g unt la temperatura camerei (moale insa nu topit) taiat bucatele
- 200 g zahar pudra proaspat cernut
- 4 pliculete cu zahar vanilat
- 4 oua
- 250 g faina alba 000 proaspat cernuta
- sare de mare fin macinata
MOD DE PREPARARE:
- Se mixeaza intr-un bol untul cu zaharul si zaharul vanilat pana amestecul dobandeste o consistenta cremoasa, fina.
- Se mixeaza intr-un alt bol ouale la viteza mare timp de 15 minute si se adauga un praf de sare.
- Ouale mixate se incorporeaza in amestecul de unt si zahar pregatit anterior pana la obtinerea unei compozitii omogene.
- Se adauga faina cernuta ”in ploaie” si se incorporeaza treptat in amestec.
- Se tapeteaza o tava mare cu hartie pentru copt.
Vai de mine ce minunatie ai facut!!!
RăspundețiȘtergereAi maini de AUR! ;)
Te pup,
Dani
Iti multumesc Daniela! Te pup.
ȘtergereImi place ca ai pus si galbenusurile, cautam asa o reteta. Felicitarile mele.
RăspundețiȘtergereEste mai usor daca folosesti doar albusurile (textura este implicit aerata) insa daca mixezi ouale intregi (albusuri si galbenusuri) foarte bine (aproximativ 15 minute la viteza mare) rezultatul este foarte bun (textura este comparabila). Iti multumesc pentru apreciere si pentru ca ma vizitezi!
Ștergere