Aceste prajituri se pot pregati in orice forme (de sarbatoare sau nu...) Le puteti orna la suprafata dupa preferinta cu glazura si mici bomboane colorate.
Sursa reteta: ”Gustari pentru petreceri” - Naumann & Gobel.
Reteta pentru glazura apartine Nicoletei Grofova.
INGREDIENTE (pentru 24 de prajituri):
Pentru aluat:
- 225 g unt la temperatura camerei (moale insa nu topit), taiat bucatele.
- 225 g zahar extrafin
- 1 pliculet cu zahar vanilat
- 4 oua
- 100 g migdale macinate
- 300 g faina alba proaspat cernuta
- 1 pliculet cu praf de copt
- 100 g ciocolata de calitate superioara, rasa marunt pe razatoare
Pentru glazura:
- 1 albus
- 170 g zahar pudra proaspat cernut
- 1 lingurita cu amidon
- 1 lingurita cu zeama de lamaie
Pentru decor:
- bombonele mici din zahar, colorate
MOD DE PREPARARE:
Pentru aluat:
- Se preincalzeste cuptorul la 175 grade C.
- Untul, zaharul si zaharul vanilat se mixeaza pana se obtine o compozitie omogena, cremoasa.
- Se adauga treptat ouale (se adauga urmatorul ou numai dupa ce a fost incorporat complet in amestec cel anterior).
- Migdalele macinate, faina proaspat cernuta, praful de copt si ciocolata rasa marunt pe razatoare se amesteca intr-un bol.
- Compozitia obtinuta se adauga treptat amestecului de unt, zahar si oua pregatit anterior. Se mixeaza amestecul de ingrediente.
- Se pregatesc formele ce urmeaza sa fie folosite.
- Compozitia obtinuta se pune in forme astfel incat sa nu depaseasca 3/4 din inaltimea acestora.
- Prajiturile se coc in cuptor timp de aproximativ 40 de minute.
- Prajiturile coapte se lasa sa se raceasca pe un gratar.
Pentru glazura:
- Se mixeaza albusul oului cu zaharul, amidonul si zeama de lamaie pana se obtine o compozitie omogena si zaharul s-a topit complet.
- Se orneaza prajiturile coapte cu aceasta glazura folosind posul.
- Se decoreaza prajiturile cu bomboane din zahar colorate dupa preferinta.
VA DORESC ZILE FRUMOASE ALATURI DE CEI DRAGI!
Arata minunat si cred ca sunt foarte delicioase :)
RăspundețiȘtergere...Si foarte usor de pregatit :) Iti multumesc!
Ștergere