27 august 2012

Inghetata cu cafea

Sursa reteta: ”Sweet Scoops” - Shelly Kaldunski (”Espresso ice cream”).


INGREDIENTE:
  • 410 ml frisca lichida neindulcita
  • 355 ml lapte 
  • 30 g cafea espresso macinata
  • 4 galbenusuri
  • 150 g zahar extrafin
  • sare de mare fin macinata
MOD DE PREPARARE:
  • Frisca, laptele si cafeaua se pun intr-o oala, la foc mediu, amestecand usor, pana cand amestecul este aproape de temperatura de fierbere (aproximativ 5 minute).
  • Intre timp, galbenusurile se mixeaza cu zaharul si ”un praf de sare”, intr-un bol termorezistent, pana cand compozitia isi dubleaza aproximativ volumul si se deschide la culoare.
  • Amestecul luat de pe foc se incorporeaza treptat in compozitia de galbenusuri si zahar, amesctecand usor. 
  • Amestecul rezultat se pune intr-o oala la foc mediu. Se amesteca usor, continuu cu o lingura din lemn pana cand compozitia devine mai densa (pana ramane urma degetului pe dosul lingurii din lemn) - aproximativ 1 - 2 minute (amestecul nu trebuie sa ajunga la fierbere).
  • Se pregateste ”baia de gheata” (gheata se pune intr-un bol mare termorezistent iar peste aceasta se aseaza un al doilea bol termorezistent cu diametru mai mic). 
  • Compozitia luata de pe foc, se trece printr-o sita fina si se pune in ”baia de gheata”, in bolul cu diametru mic. Se amesteca usor, continuu cu ajutorul unei linguri din lemn pana compozitia se raceste.
  • Bolul (termorezistent) cu diametru mic se indeparteaza din baia cu gheata, se acopera cu o folie din plastic si se pune la congelator pentru min. 4 ore.

VA DORESC ZILE FRUMOASE ALATURI DE CEI DRAGI!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu